actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
imatge
exposició

ÀNIMES DE CÀNTIR
Xesco Mercé i Manuel Morales

TPK de L'Hospitalet del 7 de març al 21 d'abril de 2019

 
 

El nostre company Xesco Mercé i l'escultor Manuel Morales, una de les ànimes del suggeridor projecte La Peixateria Sala de Creació, de Sant Boi de Llobregat, han aplegat les seves particulars visions de l'art dins del projecte "La mirada de Ulises" que Agustín Fructuoso ha anat desenvolupant, en diverses mostres que confronten artistes en aparença contraposats, al TPK de L'Hospitalet de Llobregat. Mercé i Morales, de llenguatges tan estranyament personals com transferibles, han titulat la seva proposta, amb aquell humor que subtilment impregna les seves feines, "Ànimes de càntir". Ells mateixos ens la presenten en aquest escrit fet a quatre mans:

"Dos artistes junts i regirats, rebregats. Dues ànimes de càntir aplegades per intentar rescatar la primera mirada de la humanitat.
Som el que mirem, i mirem el que som.
La nostra llibertat d'acció ens converteix en ànimes en pena (veu grega kallikantzaro). La nostra innocència ens condemna a la burla.
Com tots els exploradors de llocs verges, realitzem els preparatius excitats i triem tot allò que necessitarem en l'aventura d'explorar l'ànima humana, farcint la bodegues i les santabàrbares dels nostres vaixells.
Els dos treballem amb material extret de l'ànima del planeta.
Un ho fa amb el fang, matèria primera mítica per a la creació, tant d'homes com de monstres. Un fang germinal que és mescla lenta de les sorres de tots els deserts i les aigües de tots els diluvis.
L'altre ho fa amb el polièster obscur de les radiografies, que té el seu origen en petrolis antediluvians, i que serveixen per intentar albirar les estranyes entranyes dels homes i de les màquines.
Ajuntarem les amures de les nostres naus mentals, deixant espai per anar carregant tot allò que trobem durant aquest inquietant i suggeridor viatge.
Som ximples i buits, però cantem mentre caminem.
Xiularem, perquè els vent ens ensenyi el camí."