actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
exposició
“L’ARTISTA CONTEMPORANI US DESITJA...”
del 14 de Desembre de 2013 al 25 de Gener de 2014
 
 

“L’ARTISTA CONTEMPORANI US DESITJA...” és el títol de la nova proposta col·lectiva que us presenta La Xina A.R.T.

Per aquestes tan assenyalades dates, tan puntual com ara ho son els espots de colònia i tan pesadets com ho son els seus jingles, no fa pas tant de temps, qualsevol gremi que es preués de ser-ho trucava a les nostres portes per felicitar-nos el Nadal, pretext irrefutable per demanar-nos el corresponent “aguinaldu”. Qui no recorda aquelles simpàtiques targes que van evolucionar estèticament des de la iconografia modernista (el fanaler o l’escolanet), passant per l’estampa castrense (el sereno i el vigilant) i acabant amb el look neopop del “Desarrollisme” (l’escombriaire o el butaner). Al dors, un reguitzell d’enginyosos rodolins, a mig camí entre Pemán i Peret. Una humil moneda o una luxosa ampolla de vi gasificat servien per compensar i agrair serveis i oficis que mai havíem imaginat que existissin.

La Xina A.R.T. per celebrar la 9ª edició d’“El basar del Xino” ha convidat més d’una seixantena d’artistes d’una dotzena de països (des de Xile al Japó i des de Noruega a Tanzània) per elaborar entre tots el més magnífic lot de Nadal mai ofert a un altre tampoc mai prou reconegut gremi. No ens referim, clar està, ni al de crítics d’art, ni al dels curadors, ni als dels gestors culturals, dels quals, per sort, el país n’està més assortit gairebé que d’artistes. Ens referim al silent i anònim col·lectiu de visitants de galeries i museus d’art contemporani.

Aquest públic fidel i esforçat podrà gaudir, que bé s’ho ha merescut, d’un calidoscòpic bodegó (un nom més nostrat i escaient que d’altres més inexplicablement contradictoris com “nature morte” o “still life”) composat per exquisides menges provinents d’indrets tan exòtics com familiars: marisc de Corea i caça dels Carpats, bacallà del Bàltic i xurrascos de La Pampa, vi blanc del Rin, roig de Burdeus i negre de La Rioja, formatges del Midi i taronges de València, mel de Galícia i pastissets de Viena, aiguardent escandinau i anís de Badalona.

No us perdeu aquest sentit present que és un regal pels sentits.

Títol: “L’artista contemporani us desitja...”

Autors: Bruno d’Abrigeon, Benxamín Álvarez, Nora Ancarola, Marion Andrieu, Alenxandre Astier, Ricard Aymar, Anxo Baranga, Evaristo Benítez, Mido Bidard, Christine Boileau, Jean-Pierre Borezée, Svantje Busshoff, Joanra Canosa, Luís Casado, Abel Castillo, Xaro Castillo, Claude Clarbous, Toni Clos, Yelena Cvejic, Vicente DaPalma, Santi Erill, Rosa Farran, Bernard Favbre, Gregoire Favbre, Frederique Fleury, Christine Foulche, Agustín Fructuoso, Claus-Dieter Geissler, Zahra Hassanabadi, Tom Horn, Tito Inchaurralde, Agne Jonkute, Matías Krahn, Elisabeth Krotoff, Miriam Lanzaco,Miju Lee, Giedre Legotatie, Judith Lesur, Aina Lorente, Eimutis Markunas, José Manuel Martín Edo, Luís Martín Pérez, Christophe Massé, Xesco Mercé, Manuel Morales, Hiroko Nakajima, Dominique Nicolas, Isis Olivier, Marie-François Prost-Manillier, Airida Rekstyte, Ramon Roig, Ignasi Roses, Carine Saüt, Helga Stüber, David Tarancón, José Antonio Troya, Christine Ulm, Pernille Usterud-Svendsen, Maria Vernet, Eva Vila, Jordi Vila Llàcer, Marc Vilallonga, Tine Wille, Hilde Wilms, Agnès Wò i Arvydas Zalpys.