actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
exposició
"Barcelona Emergents (2)" / Mariya Alipieva, Rosana Sánchez, Marta Callen i Julian Chamorro
del 4 al 27 de Juliol de 2013
 
 

Per a la segona de les exposicions del projecte "Barcelona emergents" han estat seleccionats quatre joves creadors, entre gairebé una cinquantena de propostes presentades.

La búlgara Mariya Alipieva (estudiant de la Facultat de Belles Arts de Barcelona) ens ofereix una obra amb la mateixa força estètica que crítica, en la qual hi veurem monedes d'un cèntim serigrafiades amb tinta que es pot rascar, com les butlletes de loteria exprés, frugal bitllets cap al paradís.

En el treball de Marta Callen i Julian Chamorro hi trobem aquest component reivindicatiu, no exempt, però d'una bona dosi d'ironia, que sempre fa falta en l'art contemporani. Una mena de gran joc, a l'estil Monopoly, ens farà repensar l'especulació immobiliària molt més del que ja ho va fer Italo Calvino.

L'obra de Rosana Sánchez (alacantina i estudiant, com la Marta, a l'escola Llotja), elaborada amb llums elèctrics i plàstics inflats posseeix una altra de les característiques imprescindibles consubstancials a qualsevol tipus d'art: el seu caire poètic, el qual, per ell mateix és un dels més ferms exemples de compromís.

Tres mirades joves i amb ulls de dona que volen ser una petit exemple, fent profètic un títol del cineasta marco Ferreri, d'allò que en diem el futur. "