actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
armaris
exposició

L'Europa Caníbal (segon plat)
Kanîbal'hopox (Xarxa europea d'espais de creació contemporània)
4barbier (Nîmes) Christine Foulche i Dominique Nicolas
5orte (Colònia) Rolf Hinterecker
Grup independent de Berlín (Berlín) Loran Jacob
Meno Parkas (Kaunas) Arvydas Zalpys i Ceslovas Lukenskas
TPK (l'Hospitalet) Amparo R. Maján i Yelena Cvejic
DrapArt (Barcelona) Karol Bergeret i Norberto Fuentes
La Xina A.R.T. (Barcelona) Benxamín Álvarez, David Tarancón, José A. Troya, Marc Vilallonga, Toni Clos i Xesco Mercé
del 15 de desembre de 2011 al 4 de febrer de 2012

 
 

Segurament va ser Borges (i si no hauria d’haver-ho estat, car pocs com ell són tan dignes representants d’allò que hem anant anomenant “Canibalisme il·lustrat”) qui va deixar dit que cada autor crea els seus propis predecessors. Els artistes convidats a taula per La Xina A.R.T. (vells i nous amics, la majoria dels quals pertanyents als col·lectius que formen la Xarxa europea d’espais de creació Kanîbal’hopox) van reviure’n alguns dels seus a la primera part d’aquest projecte.

A l’exposició “L’Europa caníbal”, tot just començant la tardor, aparegueren, per exemple, els desastres de la guerra de Goya, la verge de Melun de Fouquet, l’Alícia de Carroll, el Grand verre de Duchamp, els rectàngles de Mondrian o els moais de Rapa Nui. Just tres mesos desprès d’aquella inauguració i del posterior sorteig d’aquelles heterogènies reinterpretacions de standards íntims entre els setze artistes participants (perquè ja els surrealistes ens ensenyaren que l’atzar és una eina poderosa), La Xina A.R.T. es complau en oferir-vos ara, al seu espai de l’Hort de la bomba, les canibalitzacions que cadascun dels creadors ha fet dels treballs dels seus col·legues.

Per celebrar la que ja serà la setena edició d’“El Basar del Xino”, un certamen experimental que ha anat aplegant diversos i interessants muntatges de caire col·lectiu com el que ens ocupa, la nit d’obertura es farà la presentació del número 1 de la revista “La Conxinxina”, un monogràfic sobre el tema d’aquesta temporada, “El canibalisme il·lustrat”, abordat des de diferents òptiques i disciplines (arts plàstiques, literatura, arquitectura, música...), entre les quals mereix una atenció especial la cinematografia (a la qual devem conceptes tan atractius com el de remake), amb entrevistes als directors José Luís Guerín i Oriol Ferrer.

I per arrodonir la darrera inauguració de 2011 i, de passada, cloure el cicle de concerts que enguany ens ha coordinat Bru Maymó, el festival “La Xina Sona”, tindrem el plaer de comptar amb l’acordionista Oroitz Maiz, que ens oferirà les seves particulars fagocitacions melòdiques que van de la música tradicional basca a l’inevitable Astor Piazzola o l’imprescindible Johan Sebastian Bach. Perquè qualsevol banquet que es preui de ser-ho, sigui caníbal o no, ha de tenir música de postres.