armaris
exposició
Armaris exquisits (projecte Placard Exquis)
Alexandre Astier, Bruno d'Abrigeon, André Dummonet, Bernard Fabvre, Camille Richard, Christine Foulche, Claude Clarbous, Axel Kreiser, Bernd Hinzelmann, Claus Dieter Geissler, Georg Gartz, Hiroko, Rolf Hinterecker, Loran Jacob, Martine Saurel, Xaro Castillo, Isabel Martínez, Diego Tampanelli, Vicente Da Palma, Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i David Tarancón
del 3 de juny al 2 de juliol de 2011
 
 
Los amantes clandestinos se guiñan el ojo a sí mismos
ante el espejo del interior de los armarios”
Ramón Gómez de la Serna, Greguerías

Kanîbal’hopox va ser creat ja fa un parell d’anys per aplegar una sèrie de col·lectius autogestionats d’arreu d’Europa. Als cinc membres originals, 4barbier de Nîmes (França), Meno Parkas de Kaunas (Lituània), Ideias emergentes de Porto (Portugal), TPK de L’Hospitalet de Llobregat i nosaltres, La Xina A.R.T. s’hi ha unit recentment 5Orte de Colònia (Alemanya). Provinent precisament de la “Kuntshaus” de la capital de Rhenània (al gener) i de camí cap al Languedoc-Roussillon (a l’octubre) volem presentar-vos aquesta proposta, que reuneix 22 artistes dels col·lectius que conformen aquesta prolífica, policroma i políglota xarxa, a la ciutat de Barcelona.

A partir d’una idea original de Camille Richard, vàrem engegar la maquinària per imaginar i construir enormes “pop-ups” de paper i cartró, com els dels llibres desplegables per a infants. Cadascuna de les peces havia de ser mòbil, manipulable i mesurar, tancada, un màxim d’un metre quadrat. L’invent es va batejar amb un joc de paraules feliçment traduïble a tot un grup i gremi que no necessita pas idiomes nia ltres convencions geogràfiques per entendre’s.

La Xina A.R.T. us condida a que no deixeu passar l’ocasió de conéixer aquest projecte de caràcter tan lúdic com lúcid, que combina l’enginyeria poètica amb l’humor tecnològic, que presenta un polièdric i calidoscòpic assortiment de sorpreses i complicitats d’artistes d’arreu del continent que volen engrescar-vos a que obriu de bat a bat totes les portes que tingueu.