Nova adreça!: Hort de la bomba 6, 08001 BCN
activitats   exposicions
  notícies
notícies
 
 

Sortida d'Emergència
Ana Iglesias Pino, Chicao Nakano, Maria Palomeras, Weiju  Pan, Assumpta Duran, Magda Meseguer i Álvaro Sosa
del 8 al 30 de juliol de 2011

Aquesta serà la primera d’una sèrie de col·laboracions (molts anys desitjades però que fins ara no s’han pogut materialitzar) amb els centres d’ensenyament artístic de la ciutat (Llotjam Escola Massana, Belles Arts). Intentarem donar una humil però primera empenta al creació més jove i emergent, que sovint te dificultats per donar a conèixer el seu treball... [+]

Armaris Exquisits (projecte Placard Exquis)
Alexandre Astier, Bruno d'Abrigeon, André Dummonet, Bernard Fabvre, Camille Richard, Christine Foulche, Claude Clarbous, Axel Kreiser, Bernd Hinzelmann, Claus Dieter Geissler, Georg Gartz, Hiroko, Rolf Hinterecker, Loran Jacob, Martine Saurel, Xaro Castillo, Isabel Martínez, Diego Tampanelli, Vicente Da Palma, Benxamín Álvarez, Xesco Mercé y David Tarancón
del 3 de junio al 2 de julio de 2011

Kanîbal’hopox va ser creat ja fa un parell d’anys per aplegar una sèrie de col·lectius autogestionats d’arreu d’Europa. Als cinc membres originals, 4barbier de Nîmes (França), Meno Parkas de Kaunas (Lituània), Ideias emergentes de Porto (Portugal), TPK de L’Hospitalet de Llobregat i nosaltres, La Xina A.R.T. s’hi ha unit recentment 5Orte de Colònia (Alemanya)... [+]

Benxamín Álvarez / Un món feliç
del 31 de març al 21 de maig de 2011

Fa quatre dies, Peter Greenaway, amb aquella pedanteria charmant tan anglesa, deia que el documental és un gènere arrogant perquè pretén donar una interpretació objectiva d’allò real. Fa quatre dècades, Jean-Luc Godard, que també tenia sentències per a tot, opinava, contràriament, que era impossible fer una pel·lícula purament de ficció, ja que a l’estar realitzada per unes persones i en un context i un temps determinats, de per se, era un documental... [+]

Xesco Mercé / Els monstres de Frankenstein
del 3 de febrer al 26 de març de 2011

Algú va dir que el primer obstacle que va trobar la criatura creada pel doctor Victor Frankenstein per assolir la plena i desitjada condició humana era no tenir un nom propi. Una de les pràctiques més habituals (i qui sap si també consubstancial) del fet creatiu n’ha tingut tot un reguitzell: Homenatge, imitació, remake, cita, relectura, versió, escola, interpretació, assimilació, usucapió, clucaina, paròdia, pastitx, collage, apropiació, còpia o afusellament... [+]

 

Art domèstic / Benxamín Álvarez, David Tarancón, José Antonio Troya, Marc Vilallonga, Toni Clos i Xesco Mercé
del 16 de desembre de 2010 al 29 de gener de 2011

Hom diu que l’home comença a ser-ho quan, en comptes d’empaitar mamuts i desparasitar parents, es posa a fabricar rudimentaris estris d’indubtable utilitat pràctica i, al mateix temps, i potser de forma paradoxalment necessària, comença a deixar els rastres de l’empremta del seu palmell i delinea les siluetes d’animals, mai més tan preciosament dibuixades, a les parets més ocultes de la seva caverna... [+]

Tito Inchaurralde / Episodios de colores
del 4 de novembre al 4 de desembre de 2010

És més que probable que Tito Inchaurralde subscrigui amb un somriure l’afirmació de la cita. Aquest pintor logronyès, nascut a Bilbao (1963) i veí de Barcelona, fou un dels artistes fundadors, a la dècada dels noranta, de La Xina A.R.T., a la que ara retorna (al mateix temps que ho fa al color) amb aquesta, com sempre, valenta proposta estètica... [+]

Altres natures
Agustín Fructuoso, Benxamín Álvarez, David Tarancón, Fernando González, José Antonio Troya, Marc Vilallonga, Nora Ancarola, Peio Quintana, Santi Erill, Tatiana Maltaverne, Tito Inchaurralde, Toni Clos i Xesco Mercé
del 30 de setembre al 30 d'octubre de 2010
visites comentades: 23 i 30 d'octubre (projecte pedagògic)

“Explicava Giacometti que una tarda, tot banyant-se en un llac, prengué de sobte consciència de la immensitat d’aigua que envoltava el seu cos. Després, passejant per un bulevard, continuava portant en la mirada aquella idea d’espai infinit que envolta els cossos i les coses, l’espai dens que les seves escultures porten incorporat... [+]

activitats
notícies

HOUDINI PERFORMANCE FESTIVAL
De Luxe (Luis Casado & Xesco Mercé)
Fins a la cuina!

Santi Erill (amb Miquel dels Sants, Artús Roca i Eloi Arumí)
Trio per a tres megàfons nº1

i el Mag Ramó (màgia, prestidigitació i escapisme)
dissabte 2 d'octubre de 2010 a les 12'00h del migdia

flyer
deluxe trio

Com a acte d'inauguració del nou espai se celebrarà el HOUDINI PERFORMANCE FESTIVAL, fent referència literal al fet del trànsit i desaparició temporal, i coincidint amb la primera exposició a la nostra nova casa, ALTRES NATURES.

 

23/5/11

El próxim divendres 3 de juny, a les 20'30h. de la tarda, coincidint amb la inauguració d'Armaris Esquisits, es presentarà la performance Jamsession, a càrrec de Xesco Mercé i el grup Fanta’sTrio. (Joan Mayol (clarinet), Albert Daví (contrabaix) i Josep Maria Mayol (guitarra elèctrica), que, a continuació ofreceràn un petit concert enmarcat dins el festival La Xina Sona. Aquí teniu el cartell i una pel·liculeta promocional. ¡Bon profit!

cartel jamsession

.

 

20/5/11

Per a tots els que heu demanat la versió imprimible del número 0 de La CONXINXINA aquí la teniu en pdf.

la conxinxina nº 0
¡La CONXINXINA nº en pdf!

21/4/11

Aquí teniu el cartell del cicle La Xina Sona que es va iniciar el passat dissabte 2 d'abril i conclourà el dijous 26 de maig. Esteu avisats.

cartel la xina sona

16/3/31

Per càusa aliena a la voluntat de La Xina A.R.T. es suspen el concert que Fanta's Trio havia de fer el pròxim dissabte 26 de març.

11/3/11

logo conxinxina
la conxinxina nº 0 la conxinxina nº1

Com que ja us heu llegit totes les pàgines de la revista nº 0 de La Conxinxina i heu mirat i remirat la versió digital a www.laconxinxina.org i seguiu amb aquella set irracional de saber, ja us estem preparant, de cara al juny, el nº1 de la nostra revista d’art favorita.
Aquesta segona proposta estarà vertebrada al voltant del fascinant tema del canibalisme il·lustrat, és adir, parlarem dallò altrament dit
homenatge, versió, imitació, remake, cita, relectura, versió, escola, interpretació, assimilació, usucapió, clucaina, paròdia, pastitx, recreació collage, apropiació, còpia o afusellament, intentant no ser redundants.

9/3/11

portada el naufraguito

El proper 17 de març, els nostres amics del TPK de L’Hospitalet inauguren una exposició col·lectiva que han preparat per retre homenatge a la revista “El Naufraguito”, editada, des de fa una feliç eternitat, per Ceferino Galán. El motiu triat ha estat el número “Los estados del alma” i cada artista s’ha encarregat d’un d’ells. De La Xina han estat convidats Benxamín Àlvarez (El alma en estado de carcoma) i Xesco Mercé (El alma en estado de telaraña).

Podeu visitar aquest treball col·lectiu al Centre Cultural Tecla Sala, a l’espai Tepekale a partir del 17 o bé consultar una avançada a la web de elnaufraguito o fer un cop d’ull a aquest vídeo.

8/3/11

fanta's trio

El proper dissabte 26 de març, a partir de les 6 de la tarda, celebrant, alhora, la clausura de l’exposició Els monstres de Frankenstrein, de Xesco Mercé, i l’obertura del nou festival de música La Xina Sona, tenim el plaer de presentar-vos, en rigorosa primícia, al fantàstic Fanta’sTrio.

Joan Mayol (clarinet), Albert Daví (contrabaix) i Carlos Cruz (guitarra elèctrica) ens oferiran un concert que promet ser un reguitzell heterodox d’estàndards de jazz interpretats en el marc incomparable que brinden els quadres i escultures exposades actualment a La Xina A.R.T. No us ho perdéssiu pas!

24/2/11
Nuestro asociado Benxamín Álvarez expone desde hoy y hasta el 25 de marzo en la sala zaragozanaLa libreta de los dibujos.

cartel expo

10/1/11
El pròxim dilluns 14 de gener s'inaugurarà a la Kunsthaus Rhenania de Colònia l'exposició Placard Exquis, mostra internacional de 25 artistes de Kanibal'hopox (col·lectius de Kaunas, Nîmes, Barcelona, L'Hospitalet, Oporto, Berlín i Colònia) a la qual participan els xinos Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i David Tarancón. Cada un dels artistes participants ha creat un enorme pop-up de paper i cartró d'un metre quadrat de superficie.
La mostra serà presentada entre maig i juny a Barcelona i L'Hospitalet (La XIna A.R.T. i TPK).


El porper divendres 21 de gener en TPK (Avda. Josep Tarradellas 44, L'Hospitalet) dins del festival A.R.T.T., Xesco Mercé realizarà la performance A través de Travis, una revisin de la música d'amèrica del nortd. Com a postre tambié DeLUXE presentaràn la performance Fins a la cuina!

travis
campbells

El passat 9 de gener es va tancar l'exposició Carrément a la sala del col·lectiu 4, barbier a Nîmes, a la qual van participar Benxamín Álvarez, Toni Clos, Xesco Mercé, Marc Vilallonga i José Antonio Troya.

 

Nova adreça!

El col·lectiu d'artistes La Xina A.R.T., desprès de tretze anys d'estada al carrer Doctor Dou (just a la cantonada amb Pintor Fortuny, entre el forn de pa i la perruqueria) es trasllada, encara més, si es pot, al bell mig del Raval. A partir d'aquesta nova temporada d'exposicions la nostra nova seu social serà al carrer Hort de la Bomba, nº 6. L'horari serà a partir d'ara de dimecres a dissabte de 17'30 a 20'30h. Seguim mantenint telèfon, fax i e-mail per qualsevol dubte.

plànol

 

 

 

 
    temporades anteriors
     
    99-00 / 00-01 / 01-02 / 02-03 / 03-04 / 04-05 / 05-06 / 06-07 / 07-08 / 08-09 / 09-10 / 10-11 / 11-12 / 12-13 /  
Amb la col·laboració de:
logos