exposició
Joan Pallarés
del 11 de juny al 4 de juliol de 2009
 
 

La mostra de l'artista visual Joan Pallarés (Barcelona, 1955) que presenta els seus darrers treballs, es pot dividir en dues sèries: els dibuixos sobre la premsa i les instal.lacions fotogràfiques.

En la primera, Pallarés dibuixa damunt les fotos que ha retallat dels diaris, establint així, un diàleg visual amb les imatges que ens envolten. Moltes d'aquestes imatges, de fam i guerra, ens qüestionen de forma crítica i volen deixar constància testimonial de la seva època.

En la segona sèrie, l’artista enganxa a la paret imatges del seu arxiu, la majoria del qual, format també per fotografies impreses que s'ha anat trobant i retallant.

En el seu desplegament sobre els murs, aquestes constel.lacions d'imatges creen un ritme d'expansió visual en l'espai de la galeria. En aquests foto-muntatges, autèntica iconografia personal de l’artista, el sentit és generat per la relació que estableixen les imatges entre si.

Títols com: Refugiats, La dança i la mort, Antropologia o Memòria de Rodtchenko, ens donen una idea dels continguts abordats.