exposició
Art Converters
del 13 de desembre de 2008 al 10 de gener de 2009
 

"Van Gogh no va vendre cap quadre en tota la seva vida.
Jo tampoc penso comprar-ne cap."
Francis Picabia

Sobre el valor de l'art s'ha elucubrat gairebé tant com sobre la seva utilitat, arribant en ambdues (i en la majoria d') ocasions més aviat a noves i inquietants confusions que no pas a reconfortants conclusions.. Des que el senyor Duchamp es va transmutar en el senyor Mutt (convertint, al mateix temps, urinaris, pales de neu o fundes de màquina d'escriure en allò que fins en aquell precís moment se n'havia anomenat "obres d' art") fins que el més que predictible Damien Hirts hagi intentat comprar-se a ell mateix una hortera calavera de diamants, múltiples aportacions al tema que ens ocupa s'han vessat tant per part del món de la crítica com pel de la creació.

El propi artista britànic, recentment declarà: "No sé que és l'art. Però si està penjat d'una paret de Sotheby's, per definició és art", afegint-se així a una certa mena d'artistes entossudits en vendre l'ànima al cabrit d'or, ja sigui conscientment o irònicament. La sentència de Warhol "Comprar és més americà que pensar" i a l' imatge del Dalí moribund rodejat de voltors són bons exemples de tot això. Allunyat de la mera discussió sobre el paper de rei Mides de l'artista modern, i obrint un debat molt més interessant, el polifacètic artista francès, en una nota de 1913, es preguntava: "¿Es poden fer obres que no siguin d'art?".

Aprofundint en aquesta línea d'investigació i reflexió plàstica i conceptual, els membres de La Xina A.R.T. , aprofitant l'avinentesa de la edició del Basar del Xino , tenen el plaer de presentar-vos "ART CONVERTERS" , un projecte col·lectiu que plantejarà un altra volta de rosca henryjamesiana al discurs que ens ocupa i al readymade en particular. A mode de trailer, podem avançar-vos que aquesta tan atractiva como desconcertant proposta, a mig camí entre l'art i la prestidigitació, constarà de les següents fases, a saber:

1.  Adquisició de matèria primera en els assortits prestatges d'un magatzem de vendes xines (abans conegut com a "Tot a 100").

2.  Muntatge policrom i polimòrfic al nostre espai expositiu

3.  Exhibició pública del resultat obtingut.

4.  Desmantellament i obsequi al visitant amb les restes d'allò que, en el seu moment, en el seu minut de gloria, fou també una obra d'art.