exposició
X
(1997 - 2007) desè aniversari

del 6 de setembre al 6 d'octubre de 2007
 

X és el títol de l’exposició COL·LECTIVA que LA XINA A.R.T. presenta per celebrar el seu DESÈ ANIVERSARI com a col·lectiu.

Fóra bonic trobar una frase encertada, afortunada, contundent o, fins i tot, memorable per començar aquesta mena de discurs commemoratiu dels deu anys del nostre col·lectiu: "Como alcalde vuestro que soy, os debo una explicación", o bé, "Yo he visto cosas que vosotros no creeríais", o, si cal, citant al sempre recurrent i mai prou nostrat fenomen empordanès, "Allò que importa és que es parli d’un, encara que en sigui bé". Molt cops, una paraula val més que mil imatges (o si no pregunteu-ho a qualsevol pintor).

Pot ser, també, podríem recórrer, ja que hi som posats i els temps que corren dicten la tendència (l’economia és, ara, molt més important que, posem per un cas, la poesia) a les xifres: 99 exposicions al nostre espai, 37 mostres a d’altres llocs, 5 d’elles a l’estranger, 17 muntatges d’altres disciplines presentats a la nostra petita sala, més de 271 (concretament 272) artistes que hi han presentat el seu treball, 29 que han estat membres actius i moltíssima més gent que ens ha passat a veure (ara no m’ho feu comptar) i a participar, d’una manera o altra, en el nostre projecte.

La Xina A.R.T. va néixer fa un parell de mans d’anys (ja?) i intentem, a empentes i rodolons, (tal com diuen a les jotes de les terres de l’Ebre) seguir amb el mateix esperit de treball, de creació, de festa i de revolta com el primera dia (perdó, la primera nit, que és quan sempre comencen les coses de veritat) vam pretendre. Us convidem a tots, amics i parents, socis i simpatitzants, escèptics i tafaners, a venir-nos a veure ara que ja tenim deu anys, encara tenim força, una ànima més animada que mai i molt poques ganes de fer-nos pesats o, diguem-ho d’un altra manera, eterns.

 

.